Lokal dyb hyperthermi

Kræftforebyggelse ved lokal dyb hyperthermi

Hos Lægeklinikken Hørsholm tilbyder vi forskellige behandlinger baseret på orthomolekylær terapi til blandt andet kræftbehandlinger. Og en af disse behandlingsformer er lokal dyb herpertermi, der dækker over en behandlingsmetode, hvor kroppen eller dele af kroppen opvarmes med det formål at ødelægge kræftceller.

Hvad er lokal dyb hypertermi?

Hypertermi er en medicinsk behandling, der involverer at hæve kroppens temperatur bevidst for at bekæmpe sygdom eller skade. Det bruges typisk til at behandle kræft, da høje temperaturer kan skade eller dræbe kræftceller, mens sunde celler forbliver uskadte.


Hypertermi kan bruges i kombination med andre kræftbehandlinger som stråleterapi eller kemoterapi for at forbedre deres effektivitet. Det kan også anvendes til at behandle andre tilstande som infektioner eller kroniske smerter.


Der er to hovedtyper af hypertermi: helkropshypertermi og regional hypertermi. Helkropshypertermi hæver temperaturen i hele kroppen gennem metoder som opvarmede vandmadrasser eller infrarøde lamper. Regional hypertermi fokuserer på et specifikt område af kroppen, såsom en tumor, ved hjælp af metoder som mikrobølgeovn, ultralyd eller radiofrekvens.


Hypertermi er en ikke-invasiv behandling, det er relativt sikkert med minimal bivirkninger og det tolereres normalt godt. Men det kan være associeret med nogle risici som dehydrering, forbrændinger eller træthed. Det er vigtigt at bemærke, at hypertermi kun bør administreres af en erfaren medicinsk professionel.

Behandling med lokal dyb hypertermi

Lokal dyb hypertermi kan udføres både som en individuel behandling såvel som i kombination med stråle og/eller kemoterapi på sygehuset. Hos Lægeklinikken Hørsholm  laver vi individuel behandling i forbindelse med lokal dyb hypertermi, som hos os altid gives sammen med intravenøst C-vitamin. Behandlingen varer typisk en time, men kan dog i nogle tilfælde vare 1,5 time.


Normalt gives der 10 behandlinger med lokal dyb hypertermi, og vi anbefaler efterfølgende en opfølgende undersøgelse af en radiolog eller onkolog for at overvåge behandlingens fremskridt. Er der tale om avancerede kræfttilfælde, kan længere behandlinger med flere cyklusser af 10 behandlinger være nyttige. Dette vil naturligvis være noget, vi sammen drøfter ved en konsultation.


Der kan forekomme bivirkninger ved behandlingen, men disse er ekstremt sjældne og vil kun være forbigående. I tilfælde med bivirkninger kan du opleve let rødmen af huden, svedtendens, en følelse af varme og en svag stigning i kropstemperatur, som er normale reaktioner både under og efter behandling. I de meget sjældne tilfælde kan der forekomme vævsskader i fedtvævet under huden, der kan føre til lokaliseret smerte. Disse symptomer forsvinder igen efter få dage.

Share by: